torstai 20. kesäkuuta 2024

NaviSport / SaSu

 NaviSport / SaSu

Alkukesän aikana on tutustuttu NaviSport –ohjelman käyttöön Kuntorasteilla.

SaSulla on nyt tablet-laite NaviSport –käyttöön kisoissa. Avauksessa tarvittava PIN on 2024. Tabletin näytön etusivulla on NaviSport-ikoni, josta ohjelma käynnistetään. Kuntorastivarusteissa on myös ohjelman käyttöohje tulostettuna (löytyy tietysti myös NaviSportin sivustolta). Tarvittaessa NaviSport –palvelun käyttäjätunnus ja salasana löytyvät tabletin ”alta”.

Ennen kisaa tablet-laite on muistettava ladata – laturi kuuluu varustukseen. Kisassa USB-porttiin liitetään Emit-lukija. Toimintaan on syytä tutustua ennen kisaa, niin näkee millainen on ohjelman käyttöliittymä ja toiminta. Kokeile Emit-kortin lukua lähtö- ja maalitilanteissa.

Ohjelma käynnistyy siis etusivun ikonista ja avautuvalta sivulta klikataan oman rastikerran tapahtuma listasta, missä tulevat kisat näkyvät aikajärjestyksessä alakkain. Näytössä on 3 eri näkymää valittavissa: Lähtö, Maali ja Tulokset. Klikkaamalla ylälaidan vierekkäin olevasta valikosta avautuu haluttu näkymä.

Kesän kaikki SaSun Kuntorastit on tapahtumina alustettu NaviSport –palveluun. Kisaa ennen sinne pitää vielä syöttää ratatiedot. Ne saa kätevimmin, kun radat ovat valmiina, niin tallennetaan ne vielä XML-muodossa: IOF XML versio 3.0 (valikosta "Tiedosto" löytyy "Vie XML-tiedostoon"). Navisport –palveluun kirjautumalla avataan oma kisa ja klikataan siellä Sarjat –kohtaa, jolloin tulee näkyviin myös painike ”Tuo XML-tiedostosta”. Sitä klikataan ja annetaan sitten tallennettu XML-tiedosto palveluun valitsemalla se omalta koneelta. Näet heti, miten sarjat ja radat ilmestyvät näkyviin. MUTTA MUISTA TALLENTAA tiedot niiden alla olevaa TALLENNA -painiketta klikkaamalla. Ilman tätä tallennusta tiedot eivät kirjaudu.

Kun tulossivun linkki kirjataan SaSun Kuntorastikalenterin sivulle, niin kisan tulokset voi nähdä sieltä reaaliaikaisesti. Tämä lienee yksi NaviSportin lisäetu.

Ei kommentteja: